Er tantra lig med sex?

Er tantra lig med sex?

Det er et spørgsmål, jeg ofte får af udenforstående, der er nysgerrige på tantra.

Nøgenhed, en fri omgangstone og mange partnere er nemlig ofte det første, udenforstående bemærker ved tantra-miljøerne.

Jeg synes, spørgsmålet er svært at besvare, uden at gå i dybden med nogle grundbegreber indenfor tantraen. For i tantraen arbejder vi med stærke kræfter, som seksualiteten er en del af.

Den opdeling i krop og sind, vi kender, er et vestligt perspektiv af ret ny dato. Den startede med grækerne og blev finpudset af ny-platonisterne, hvis tankegang lå til grund for Det ny Testamente og dermed kristendommen – som igen danner udgangspunkt for vores kultur i dag.

For de gamle taoister i Kina var krop og sjæl ikke noget, der kunne eller skulle adskilles. Hos taoisterne er den spirituelle praksis sidestillet med den seksuelle. Den ene er ikke finere, bedre eller renere end den anden. Seksuel sundhed betragtes af taoisterne som noget helt centralt og ikke tabu-belagt på nogen måde. Tværtimod øver man sig glad og gerne uden at skamme sig – hvad enten man er monogam eller polygam.

Det betyder imidlertid også, at ens seksuelle praksis er tæt vævet sammen med ens spirituelle liv i tantraen. Derfor kan seksualiteten ikke stå alene, men skal ses og leves som en integreret del af ens spirituelle praksis.

Det, taoisterne kalder Chi – er selve livets nerve – vores livs-energi. Når Chi eksploderer, mærker vi den ikke bare som en voldsom, elektrisk udladning i det meste af kroppen – men som en stærk, orgasmisk kraft.

Med en aktiv Chi er det f.eks. muligt at elske energetisk, og seksuelle følelser eller orgasme er ikke nødvendigvis betinget af berøring eller seksuelt samvær. For kraften er i dig. Altid.

Denne kraft slumrer i de fleste af os og kan vækkes til live på forskellig vis. Den vækkes, når der skabes passage gennem vores 7 chakraer.

Det er lettest at forstå, hvis man ser en vandslange for sig, med indsnævringer forskellige steder, der gør det svært for vandet at strømme igennem. Enkelte steder er slangen måske snøret helt til, så vandet ikke kan passere.

Vandslangen illustrerer chakrasystemet, og strømmen af vand illustrerer livskraftens passage gennem det. Indsnævringerne er et billede på de blokeringer, vi kan have i vores chakraer.

Når indsnævringerne forsvinder, flyder vandet frit, ofte i en eksplosiv strøm. Følelsen er vidunderlig – boblende og rislende, ligesom strømmen af vand i en kilde.

Har du en aktiv Chi, er du ikke i tvivl. Når den bryder igennem, kan det føles som at få 10.000 volt skudt gennem kroppen. Styrken af Chi kan igen illustreres med strømmen af vand, når indsnævringerne på slangen forsvinder. Vandet har presset på så længe, og nu eksploderer strømmen. Det er her, du kan opleve, at din krop går over i en voldsom orgasme, der er meget anderledes end dem, du før har oplevet.

Vækkes vores Chi, vækkes vores seksualitet synkront hermed, fordi vi mærker os selv på nye måder.

Vores seksualitet er så stærk en kraft, at den befinder sig i flere af vores chakras. Derfor vil en uforløst, problematisk seksualitet gøre det svært for os at skabe passage gennem chakraerne, så vi kan vække vores Chi. Vil vi udvikle os, kommer vi derfor ikke uden om en bevidsthed om vores seksualitet. Vi kan ikke tilstræbe en intens, spirituel udvikling, uden at forholde os aktivt til vores seksualitet. Og omvendt: Skulle det ske, at vi uforvarende får vakt vores Chi, eksploderer vores seksualitet såmænd også.

Derfor: Gør dig klar til en intens rejse, seksuelt som spirituelt, hvis du vil i gang med tantraen. Forvent, at det bliver hedt. Til tider skræmmende. Og forvent, at dit hoved og din krop går i ét med hinanden.

En vigtig pointe er imidlertid, at den seksuelle udvikling er en del af noget større. At gøre op med seksuelle blokeringer er derfor også ét af de første stop i ens spirituelle rejse. Det glemmer alt for mange desværre og strander dér – i en seksualitet, der nok er fri og udforskende, men ikke kobles til en spirituel udvikling, i et samspil mellem samtlige chakras. Resultatet er, at man bliver ulykkelig og danner nye blokeringer.

Med en aktiv Chi er porten åbnet til et rigere liv, spirituelt og seksuelt. Hvordan man forvalter det, og sammen med hvem, er en personlig sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *